Volks and Roll 5


























...fáradtan, de elégedetten zártuk az 5. jubileumi Volks and Roll népautós találkozót!
A pénteki építés számomra nem zajlott zavartalanul, hiszen a szállítás és a gyorsulási alumínium kapu felállítása után még vissza kellett vágtatnom Pestre ahelyett hogy egy jót söröztem volna a prérin a rég nem látott barátokkal. A zenekar hajnali háromnegyed egykor még énekelt ezért csak három körül sikerült aludnom térni. ...ezáltal a hat órai kelés kissé extrém volt, de megérte!! Minden évben rácsodálkozom a civilizációtól "távoli" reptér csendjére, nyugalmára, és szinte sajnálom hogy ez a nyugalom megszakad az érkező vendégek, a pörgős programok által. Persze sokáig nem sajnálkozunk mert magával ragad a benzingőz az adrenalin a gyorsulási pályán, és a rég nem látott vagy addig nem is ismert népautósokkal való beszélgetések.
Idén a bizonytalan időjárás ellenére, nagyon szép létszám jött össze. Közel 200 jármű és nagyjábol 350 vendég tisztelt meg bennünket a jelenlétével.
Nagy sikert arattak a különböző játékok, vetélkedők, a helyben készült bográcsgulyás mindent vitt!!
A Volkswagenek széles palettája jelent meg a betoncsíkon, Trabant, Fiat, Wartburg, Lada, Zaporozsec, Zastava, Ford, ...a teljesség igénye nélkül.
Egy Suzuki swift is érkezett, 1,6-os turbós motorjával a gyorsulási pályán mindenképp volt létjogosultsága, de véleményem szerint a 90-es évek népautójának lassan a kora révén is lesz, van helye a találkozón!
A volt szovjet katonai reptér különös hangulata, a programok és a társaság bebizonyította hogy van létjogosultsága a Voks and Roll-nak! Jövőre veletek ugyanitt!!! :)

a képeket ezúton is köszönöm a Rozsdakupac Magazinnak, és a Závodszky Clan-nak!! :)

Megjegyzések