Thank You Sir!



Kedd este olvastam az első híreket, "az öreg visszavonul." Úgy gondoltam csak a szokásos kacsa, most hogy behúzta a csapat a 20. bajnoki  címet valamin csámcsogni akar a média. Szerda reggel már furcsa volt, hogy 10.20-kor hivatalos bejelentésre készül a klub. ..természetesen figyeltem a híreket, és a hivatalos oldalt., és 10.22-kor megerősítette a klub a hírt.  

...1986 novemberében hetedikes általános iskolásként fogalmam sem volt kicsoda (az akkor még nem Sir) Alexander Chapman Ferguson. Akkoriban leginkább a mexikói vb-n elszenvedett 6-0 után próbáltunk vigaszt keresni a második aranykorát építgető Budapesti Honvéd játékában. Megvoltak a saját hőseink, nem kellett Angliáig menni értük. Eszterházy Márton, Kovács Kálmán, Détári, Bodonyi Béla, Garaba, Dajka, Nagy Antal...   az előbbi játékosok révén ismertem meg a United-et.  A 93-94-es Bajnokok Ligája kiírásban az első fordulóban kerül össze a két csapat ahol 5-3 as összesítéssel búcsúztatta a (S)AF vezette MU a Honvédot. Ekkorra már "szállított" a klubnak egy Liga Kupát, egy FA kupát, egy KEK győzelmet, és megszerezte '93-ban első bajnoki címét is a MU-val. Ez időtájt kezdték közvetíteni Magyarországon a Premier League meccseit, amire a kollégiumban sikeresen rákattantunk. Innentől tudom, hogy ki az az állandóan rágózó alak kedvenc Angol csapatom kispadján. Azóta mindig ott volt, mindig lehetett számítani tőle valami szokatlan húzásra, nyilatkozatra, felejthetetlen csörtéi voltak Wengerrel, akivel azóta szépen össze szelídültek. A lehetséges utódok közt emlegetik az egykori vetélytársat, a Cselszkij volt managerét  J. Mourinhot, aki állítólag visszatérne a londoni dinamóba, de a történtek után nem lennék meglepve, ha ő ülne le a padra, és hozná magával CR-t is. ... hamarosan kiderül ez is, de én még mindig nem tudom elhinni hogy megtörtént amitől titokban tartottunk mi United drukkerek. Ki pótolhatja őt?? Senki! Az öreg maga a United. Legalább is az utolsó 26 éve biztosan, de a ez idő alatt elért eredményei, és munkája egyértelműen a legnagyobbak mellé emeli. Sir Matt Busby, Sir Bobby Charlton, és Sir Alex.  Van még Angol klub akinek ennyi "Sir" van a történetében???
Hiányozni fog a padról az állandó rágózása, az őrjöngő reklamációi a játékvezetőknél, az állandósága, a biztos háttér a csapat mögött. Egyenlőre nem tudom elképzelni nélküle a csapatot, de bízom benne hogy most is megvan a tuti taktika a folytatáshoz!

Köszönjük Sir Alex!

Megjegyzések