after Boxing Day

"Keep the red flag flying high!"
...idén sokkal gyakrabban jutnak eszünkbe Sir Matt Busby, Jimmy Murphy-hez idézett szavai, köszönhetően a United erősen hullámzó teljesítményének.
Az Everton, és a Newcastle elleni sokkoló otthoni vereségek után, kezdi összeszedni magát a csapat. A United utolsó öt mérkőzését (3 bajnoki) zsinórban megnyerte, időnként nagyon is tetszetős játékkal.     ...időnként, hiszen a Hull City elleni első 20 perc maga volt a polkol. Egy potya szöglet után a Unitedben nevelkedett James Chester vágta a hálóba a labdát, a teljesen idiszponált védelem közepén. A gól ha lehet mégjobban megzavarta, a vendég bajnoki címvédőt, hibát hibára halmoztak a srácok, egészen a 13. percig, amikor is összeszerencsétlenkedték a Hull második gólját.
Tekinve, hogy a Hull elinézte a korábbiakban a Liverpoolt, a West Ham-et,  és a Newcastle-t is, a mérkőzés ezen pontján nem voltak rózsás kilátásai a Vörös Ördögöknek.

A 18.percig kellett várni az első ígéretes MU akcióig. Rafael beadását Valenciának nem sikerült gólra váltani, de legalább felállt a padlóról a bajnok! :)  A Rafael ágyéksérülése miatt becserélt Januzaj ténykedése felpörgette a csapat játékát, az általa kiharcolt szabadrúgásból (Rooney- Smalling) szépített a United. A 21. percben kevés hiányzott, hogy Welbeck egyenlitsen, de ehhez várni kellett a 26. percig amikor Wazza egy csodás góllal hozta a 2-2-t ami nem mellesleg a 150. találata volt a United színeiben.



A második félidőben Chester ismét betalált, de ezúttal a saját kapujába, ezzel beállította a 2-3-as végeredményt. Igazi, SAF kedvence, harcos meccs volt, véleményem szerint megérdemelt United győzelemmel, annak ellenére, hogy a végjátékban a Hull nagyon keményen megszorongatta a bajnokot, csak hajszálon múlt az egyenlítés. (De Gea ismét megmentette a győzelmet. )

A MU a 7. helyről (8 pont hátránnyal) várja a mai folytatást a Kanárik otthonában.



A bajnok United teljes jobb oldala lecserélődik, hiszen Rafael sérült, Valenciát pedig jogosan kiállította a Hull elleni meccset amatőr módon vezető Michael Oliver.
A Unitednek mindenképp süksége van a 3 pontra, hiszen az idei szezonban már majdnem annyi pontot szórt el mint a legutóbbiban összesen.
A Kanárik nincsenek jó formában, de mindenképp kemény csatára számíthat a Moyes legénység. A csapatok két utolsó találkozásakor a United 4-0-ra nyert, ami most is jót tenne a vörösök gólarányának.  ...szerintem 1-3 lessz.


és végül egy kis statisztika. Tudom a trükkös módon tálalt statisztika az önámítás legjobb eszköze, de jót tesz az ilyesmi az egyszerű szurkoló lelkének, ilyen inséges időkben... :)




Megjegyzések