Paul Scoles, Edwin van der Sar















Két távozó manchesteri játékosról...
Nagyon hétköznapian kezdődik, de egyikük sem hétköznapi figura. Paul Scoles az elvesztett BL döntő után jelentette be visszavonulását, a 40 feletti legendás hálóőrről viszont már régebben tudható volt hogy ez lesz az utolsó mérkőzése. A döntő eredményétől függetlenül nyugodtan kijelenthetjük mindkettejükről, hogy a csúcson hagyják abba. Hatalmas feladat SAF számára hogy pótolja ezeket az embereket a Unitedben.

Scoles a 90-es évek aranygenerációjához tartozik, saját nevelésű játékos, a klubhűség kihalófélben lévő élő példája, csakúgy mint Gary Neville, vagy Ryan Giggs. Debütálásán két gólt szerzett a Port Vale elleni Ligakupa összecsapáson az 1994/95-ös szezonban. Azóta hosszú karriert futott be az Old Traffordon, hiszen 676 mérkőzésen lépett pályára a MU mezében.

Scholes a következő szezon elejétől kezdve az edzői stáb tagja lesz. A szurkolók augusztusban láthatják utoljára a MU mezében játszani hiszen az ő tiszteletére is rendeznek egy búcsúmérkőzést.

"Nagyon hiányozni fog nekünk egy valóban hihetetlen játékos. Paul mindig teljes mértékben elkötelezett volt a klub iránt és öröm, hogy az edzői csapat tagja lesz a jövőben. Mindig inspirálóan hatott minden korosztály számára és tudjuk, az új szerepében is folytatni fogja ezt."
mondta róla Sir Alex Ferguson.

"Ez egy nagyon szomorú nap a Manchester United szurkolói számára szerte a világon. Mindannyian tudjuk, Paul az egyik olyan játékosunk, aki az akadémiai rendszerünkből kapaszkodott fel az első csapathoz a 90-es években, majd vált az egyik legnagyobb United játékossá. Nagyon fontos, hogy a klub ezekkel a játékosokkal megtartja a kapcsolatát és boldog vagyok, hogy Paul az edzői csapathoz fog csatlakozni." David Gill

Edwin van der Sar
A 40 éves játékos már a szezon közben bejelentette, az idény végeztével visszavonul az aktív futballtól. Az Ajax hivatalos honlapján jelentette be, egy búcsú mérkőzéssel fognak tisztelegni egykori kapusuk, Edwin van der Sar előtt, amit augusztus 3-án rendeznek majd meg az Amszterdam Arénában, ahol újra egy pályán szereplehet egykori csapattársaival. A volt-holland válogatott hálóőr karrierjének korai szakaszát az Eredivisie óriásnál, az Ajaxnál töltötte 1991 és 1999 között, 311 mérkőzést játszva, Van der Sar ez után a Juventus-ba igazolt, ahol nem találta meg számításait és igazolt Londonba, a Fulham csapatához. Ezt követően igazolta le Sir Alex Ferguson a Unitedbe, ahol visszavonálsáig többek között négy bajnoki cím és egy Bajnokok Ligája győzelem részese lehetett. A Holland érkezésével olyan hálóőrre tett szert a MU amilyet Peter Schmeichel óta hiába keresett!! vdS emellett magáénak tudhat egy nagyon tekintélyes elismerést, ugyanis 130 mérkőzésével a holland válogatott történelmében ő a pályáralépési-csúcstartó.

Megjegyzések